ECHIPA

Cine face parte din Team Ștefănuță?

Echipa mea este formată din 4 asistenți parlamentari acreditați, cu biroul la Bruxelles și 3 asistenți locali, cu birourile în Cluj-Napoca și Sibiu. Luna aceasta vom avea un nou coleg, care se va ocupa de biroul din Constanța. De asemenea, de la începutul mandatului, am avut 7 stagiari la Bruxelles. Haideți să vă spun mai multe despre echipă:Luminiţa Corneanu coordonează activitatea echipei şi lucrează pe teme legate de relaţia cu Statele Unite ale Americii şi afaceri europene.

Luminița Corneanu

Luminiţa a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii din Craiova (2000), specializarea română-franceză. Deţine o diplomă de studii aprofundate în didactica limbii franceze ca limbă străină (2002) şi un doctorat în filologie la aceeaşi universitate, cu o teză despre poetul Leonid Dimov (2010). Volumul ei „Leonid Dimov. Un oniric în Turnul Babel”, având la bază teza de doctorat, a fost distins cu premiul de debut al Uniunii Scriitorilor din România.

Luminiţa are 10 ani de experienţă în administraţia centrală din România. Vorbeşte fluent  franceză, engleză şi spaniolă. Este scriitor şi traducător din limbile franceză şi engleză, cu mai multe volume publicate.

Alin Orgoan

Alin a obţinut licenţa în Drept și Știinţe Politice la Université de Bordeaux și deține un Master 1 în Drept internațional public la Université de Bordeaux și un Master 2 pe Drept european și dreptul Uniunii europene, specializarea lui fiind pe Guvernanța Agențiilor de reglementare ale Uniunii Europene. Din 2015 până 2019 a predat ca asistent universitar drept administrativ francez, drepturile omului, dreptul Uniunii Europene, dreptul pieței unice și dreptul relațiilor externe ale Uniunii Europene la Université de Bordeaux.

În cabinet, Alin mă ajuta pe dosarele care țin de Comisia de bugete si de drepturile cetățenilor garantate de dreptul Uniunii Europene, Green Deal, de asemenea urmărește întâlnirile tematice ale grupului politic.

Ana Galbenu

Ana este absolventă a Academiei de Studii Economice din București, Facultatea de Relații Economice Internaționale. A urmat, ulterior, programul de master Management si Marketing Internațional.

În perioada 2014-2017, Ana lucrat într-o companie multinațională de cercetare de piață. Ulterior, a activat, timp de un an, ca asistent parlamentar în cadrul Senatului României. Din 2016 și până în prezent, este consilier local în cadrul Primăriei Sectorului 3 din București.

În Parlamentul European, Ana este consilierul meu în probleme de mediu. Lucrăm împreună și în cadrul Intergrup-ului LGBTI. Este responsabilă, de asemenea, și de editarea materialelor foto/video.

Ioana Cucoș

Ioana este cea care dă viață activității mele din PE pe canalele de social media. A studiat comunicare în Belgia, la Université Libre de Bruxelles și Științe Politice la Universitatea București, cu predare în limba franceză.

A absolvit un master cu diplomă dublă: la Universitatea București și École des Hautes Études en Sciences Sociales (EHESS) din Paris. A obținut două burse Erasmus, la Sciences Po din Toulouse și la Universitatea NOVA din Lisabona și două stagii de vară la Institutul Cultural Român de la Lisabona. Ioana vorbește fluent limba franceză și engleză. E pasionată de social media, iar obiectivul ei este să arătăm generațiilor tinere că politica nu este un domeniu rigid și inaccesibil, așa cum îl percep tinerii români.

Alexandra Silea

Alexandra a absolvit Facultatea de Științe Socio-Umane din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu, specializarea Relații Internaționale și Studii Europene. Deține o diplomă de master în domeniul Securitate și Relații Internaționale.

În timpul anilor de studiu, a obținut o bursă Erasmus în Gdansk, Polonia și trei stagii de practică la Camera Deputaților, la Administrația Prezidențială și la Ministerul Afacerilor Externe.

Alexandra vorbește fluent engleză și spaniolă și își dorește să-și aprofundeze cunoștințele de limbă germană.Coordonează activitatea biroului de la Sibiu și lucrează pe teme legate de securitate și relații internaționale.

Alexandru Dudilă

Alexandru este medic specialist chirurg dento-alveolar, a absolvit Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină şi Farmacie Carol Davila din București şi a făcut rezidențiatul în cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgențe din Timișoara. În prezent este masterand la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, specializarea Sănătate Publică din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării.

Alexandru vorbește fluent engleza și este consultantul echipei pe toate subiecte ce țin de sănătatea  publică. Printre cele mai importante teme abordate de noi sunt: combaterea răspândirii bacteriilor rezistente la antimicrobiene (bacterii care sunt responsabile și de infecțiile intraspitaliceşti) și lupta împotriva cancerului.

Ovidiu Nistor

Ovidiu este absolvent de drept și are un masterat în dreptul european și național al afacerilor. În timpul facultății a fost președintele Asociației Europene a Studenților în Drept (ELSA România) și director pentru delegații în echipa Biroului Internațional al ELSA, cu sediul în Bruxelles. A fost delegat la Consiliul Drepturilor Omului la Geneva și la Comisia Organizației Națiunilor Unite pentru dreptul comercial internațional la New York.

Ovidiu coordonează activitatea biroului din Cluj-Napoca și mă ajută pe partea de siguranță alimentelor și pe partea de design grafic, editare video și mentenanță pagină de internet.