Am cerut, prin amendamente la regulamentul care înființează certificatul UE COVID-19, ca acesta să poată fi folosit și pentru a facilita desfășurarea activităților economice ale muncitorilor transfrontalieri și angajarea muncitorilor sezonieri. De asemenea, am cerut ca certificatul de recuperare să conțină date serologice cu privire la numărul de anticorpi dezvoltați în urma contactării bolii COVID-19.
În plină criză sanitară, muncitorii români din industria prelucrătoare de carne și din agricultură din Germania se aflau în nefasta situație de a nu a avea condiții de muncă suficient de sigure pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus.
Am inițiat demersuri pe lângă Comisia Europeană, autoritățile germane, diplomația română din Germania și chiar și pe lângă patronii de abatoare din Germania pentru a solicita implementarea măsurilor obligatorii de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea unor condiții de muncă în siguranță.
Nu o dată am pus mâna pe telefon și am sunat personal un patron de exploatație agricolă care nu plătea oamenii corect (la lădiță, în loc de oră), sau îi ținea în condiții insalubre (bolnavi de COVID în aceeași cameră cu oameni sănătoși).
Presa germană a preluat pe larg pozițiile mele, prin interviuri, articole și emisiuni la televiziuni precum ARD, ZDF.